GRUND porodica biocida

1361148303

Naši biocidi zasnovani su na dve osnovne aktivne supstance, vodonik peroksid (H2O2) i srebro (Ag+). Uspeli smo razviti višekomponentne stabilizatore koje upotpunjuju dejstvo naših proizvoda i obezbeđuju uspešan, dugotrajniji sinergetski efekat naših aktivnih komponenti.

NEKE PREDNOSTI NAŠIH PROIZVODA 

  • univerzalna primena
  • veoma širok spektar delovanja
  • prolongirano dejstvo
  • nema razvoja rezinstencije
  • delotvoran pri opsegu temperature od 0°C do 95°C
  • nije alergen za razliku od hlora
  • domaći proizvod
  • konkuretna cena u klasi

Grund Mirea 475 je univerzalno tečno dezifekciono sredstvo širokog spektra delovanja na bazi 50% vodonik-peroksida i srebra. Veoma efikasan u borbi protiv bakterija, plesni, gljivica i algi. Proizvod je veoma stabilan i ostaje nepromenjen usled naglih promena temperature. Učinak samog sredstva se povećava porastom temperature. Za razliku od drugih dezinficijenasa, deluje u dve faze: kombinacijom oksidativnih i oligodinamičkih svojstava, ima sposobnost uništavanja biofilma. Takva sposobnost je vrlo važna za baktrericidni učinak jer su bakterije unutar biofilma višestruko zaštićene. Aktivni kiseonik sredstva GRUND MIREA 475 pri samom delovanju razara biofilm i uništava sve mikroorganizme koji su biofilmom zaštićeni.

Delovanje preparata Grund Mirea se može okarakterisati kao biostatsko pri početnoj koncentraciji od 2% i biocidno pri početnim koncentracijama od 4% – 50% na kulture u eksponencijalnoj fazi rasta. Koncentracija preparata od 0.2 % se ne preporučuje kao tratman protiv algi i cijanobakterija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRUND MIREA 475

MIREA F je dezinfekciono  sredstvo, neškodljivo po životnu sredinu, na bazi stabilizovanog  vodonik-peroksida, obogaćeno jonima srebra.

MIREA F je za veterinarsku upotrebu tj, za dezinfekciju i čišćenje vode, za prečišćavanje pitke vode, odnosno uklanjanje organskih naslaga u sistemu. Koristi se i pri čišćenju  sistema za pojenje koji je eksploatacijom zagađen naslagama magnezijuma i kalcijuma kao i taloženjem lekova i aditiva koji se dodaju u vodu za piće.

MIREA F DETALJNO ČISTI VAŠ SISTEM OD BUNARA DO NIPLI .

Način delovanja u kontaktu sa nečistoćama je vrlo spor ali izuzetno efikasan ukoliko se konstantno koristi duži vremenski period. Prilikom delovanja oslobađa se kiseonik.

 

MIREA B je dezifekciono sredstvo, neškodljivo po životnu sredinu, veoma efikasan protiv bakterija, virusa, gljivica i algi. Sredstvo je na bazi  50% stabilizovanog vodonik- peroksida, obogaćeno jonima srebra.

PRIMENA: Otvoreni i zatvoreni bazeni, topla kupatila, wellnes centri, saune, fontane, vodoskoci, aqua-parkovi…

NAPOMENA: Nanosi se prskanjem površina rezervoara, te je nakon završenog rada neophodno ostaviti rezervoar otvorenim, jer tokom reakcije se oslobađa kiseonik, što bi moglo dovesti do povećanja pritiska u rezervoaru. Vodonik-peroksid se tokom delovanja razlaže na vodu i kiseonik.