GRUND kao domaćin skupa
UDRUŽENJA INDUSTRIJE MINERALNIH VODA

Udruženje industrije mineralnih voda, poslovno udruženje, u saradnji sa domaćinom skupa kompanijom GRUND, organizovalo je ovogodišnju sednicu koja je održana 11.12.2019.-e godine u Beogradu-IN hotel. 
Sednici skupa su prisustvovale članice ovog udruženja dok je neformalni deo skupa pratila i grupa posmatrača skupa, saradnika firme GRUND. Sednicu su  otvorili: Milan Obradović iz kompanije Knjaz Miloš, predsednica udruženja Nevenka Stojmenović i Nikola Lukić iz kompanije GRUND.
Javna rasprava je vođena u više tačaka. Istu su vodili ljudi iz MINISTARSTVA ZDRAVLJA, a vezano za zakonsko uređivanje akata o vrstama voda za piće koje se mogu naći na našem tržištu.

PREDSTAVLJANJE NOVOG PROIZVODA
MIREA F

Povodom 28-og SAVETOVANJA ŽIVINARA na Tari, koje je  održano od 01.10.2019. do 05.10.2019., iskoristili smo priliku da premijerno prikažemo naš novi proizvod: MIREA F. Uz podršku struke i  detaljnom analizom načina primene prudentnog programa u odgoju domaćih životinja, profesor dr. Siniša Markov sa Tehnološkog Fakulteta Novi Sad, odsek mikrobiologija, je u svom naučnom radu približio posetiocima skupa problematiku održivosti kvaliteta vode na farmama, pojavu biofilma u sistemima za napajanje vodom, kao i rezistencije pojedinih mikroorganizama na manje efikasne biocidne preparate. Samim tim izvršio je pozicioniranje proizvoda MIREA F na farmama za uzgoj domaćih životinja.

Rollup-200x85

DONACIJA
BRIGA O NAJMILIJIMA

 
-BEZ ALERGENA
-BEZ REZISTENCIJE
 
U saradnji sa dečijom ustanovom „DEČIJA RADOST“ iz opštine Irig. Uradili smo dezinfekciju prostora u kome svakodnevno borave naša deca. Ovakvim tretmanom u vidu zamagljivanja prostorije, radnim rastvorom našeg proizvoda GRUND MIREA 475, postiže se maksimalan učinak dezinfekcije vazduha i svih površina. 
Za najmilije treba obezbediti najpovoljnije uslove za rast, razvoj i učenje, jedan od kvalitetnijih uslova je svakako i upotreba naših dezinficijenasa koji su ekološki prihvatljivi, i što je najvažnije nema alergijskih reakcija na naš proizvod, što je kod drugih česta pojava.

 

PREZENTACIJA KOMPANIJE GRUND    

Udruženje industrije mineralnih voda poslovno udruženje Beograd u saradnji sa kompanijom GRUND iz Iriga organizovalo je drugu sednicu Skupštine, koja je održana 10. aprila 2013. godine u Sremskim Karlovcima, Premijer Prezident hotel garni.
U neformalnom delu Skupštine izvršena je prezentacija kompanije GRUND iz Iriga, kao i proizvoda GRUND MIREA 475 koji predstavlja univerzalni ekološki dezinficijens najnovije generacije.
 
Prisutne članove Udruženja i goste kompanije GRUND pozdravio je direktor Rajko Marinković koji je između ostalog naglasio da sa strateške strane GRUND ostvaruje i ostvarivaće saradnju sa naučnim ustanovama jer primat u znanju znači konkurentnost na tržištu, a samim tim i dugoročni uspeh. Sa komercijalne strane, odredili smo da proizvodjači mineralnih voda, budu prvi u nizu predstavljanja našeg proizvoda, jer imaju kvalitetne kadrove i opremu da urade analizu proizvoda. Cilj je da razmenimo iskustva, planiramo dugoročno i tako jedni drugima budemo od koristi u poslu. Verujemo da je ovo dobra prilika koja će nas voditi ka novim uspesima.
Prof. dr. Ljubo Vračar je izneo da je značajno to što je  napravljen proizvod u Srbiji, koji može zameniti uvozni, pri tom je dobrog kvaliteta i uz to jeftiniji. Dileme tu nema, naša privreda će prepoznati svoj interes. O rezultatima ispitivanja proizvoda govoriće kolege.
     Tamara Dulić sa Prirodno Matematičkog fakulteta, Departman za biologiju i ekologiju je radila na projektu utvrđivanja efikasnosti jednokratne primene preparata GRUND MIREA 475 u odnosu na: vrstu mikroalgi i cijanobakterija, efikasnost delovanja u odnosu na koncentraciju algi i seriju ispitivanih koncentracija preparata.
Na osnovu dobijenih rezultata može se zaključiti da preparat GRUND MIREA 475 se može generalno okarakterisati kao algicid u uslovima jednokratne aplikacije.
Prof. dr. Siniša Markov sa Tehnološkog Fakulteta Novi Sad, Laboratorija za ispitivanje prehrambenih proizvoda je govorio o rezultatima ispitivanja: Efekat dezificijensa na test mikroorganizama. Sredstvo GRUND MIREA 475 razblaženo u koncentracijama 0,2% , 2%  i 6% za vreme od 1h i 4h , odnosno 12h i 24h, efikasno je prema ispitanim gram-pozitivnim, gram-negativnim bakterijama, kao i prema eukariotskim mikroorganizmima. Rezultati su dati u tabeli, koju su prisutni dobili. Naglasio je da su ispitivanja rađena u nekoliko dana i da je proizvod pokazao dobre rezultate, bez obzira na vreme otvaranja ambalaže i to mora pohvaliti, jer to nije slučaj kod mnogih drugih. 
Nakon formalnog dela sednice učesnici skupa su zajednički, uz pratnju turističkog vodiča, obišli deo znamenitosti Sremskih Karlovaca.